För dig som syr själv:

Missa inte våra samköp av roliga & nödvändiga saker för att kunna sy dina egna tygblöjor m.m!

Mer om hur ett samköp går till kan du läsa om längst ner i bloggen.

tisdag 12 januari 2010

Ny ullcoop/samköp..även bambu & hampatyger-velour, fleece & frottè

Klipper in från förra ullcoopen jag körde mest via sjalbarn.

Det finns en coop som har ullinterlock, 97% ull & 3% lycra. Det är den blandningen man använder till ullbyxor & tygbindor& ullunderställ. Det är ett mjukt & klifritt ulltyg som passar utmärkt till ullblöjbyxor, då behövs två lager, eller till ullunderställ.

100% ullinterlock riskerar att fortsätta krympa om man inte handtvättar kallt. Priset ligger på $18/yard för 1-5 yard, $17/y för 6-15 yards, $16,50/y för 16-30yards & $16/y för en hel rulle(45 yrds) & uppåt. Denna är ofärgad & gjord på ull från Nya Zeeländska får inte de plågade Australiensiska fåren. Surface shipping ingår i priset & tar vanligtvis 6-8 veckor, men kan ta upp till 5 månader om man har otur. Det går att betala extra för Airlift, men det kostar $60/rulle. Man får räkna med en ganska lång tidsram, från det att databasen stängt & hon har beställt tar det 20-25 dagar att tillverka det, sen ska det till henne för klippning & paketering & sen tar frakten hit minst 1,5 månad..så räkna med minst 6-8 månader från nu.

Det finns även möjlighet att köpa bambu & hampatyger till bra pris från samma ställe. det är jättefina tyger som går alldeles utmärkt att sy med på vanlig symaskin, man behöver ingen overlock. Priser $10-11/yard beroende på tyg.


Är det nån som är intresserad så maila på shuna76@hotmail.com