För dig som syr själv:

Missa inte våra samköp av roliga & nödvändiga saker för att kunna sy dina egna tygblöjor m.m!

Mer om hur ett samköp går till kan du läsa om längst ner i bloggen.

onsdag 17 november 2010

Är det nån mer som vill ha ullinterlock?

Vi är bara uppe i 7 yard & jag skulle gärna se att vi kommer upp i runt 20 yard i alla fall.
Ullkantband kan jag få tag på oxå, priset blir ca 10:- per yard om någon behöver det.
där ligger en rulle på 27-33 yard så jag vill ha i alla fall hälften bokat innan jag beställer.

Sen är det lite prishöjningar på bambu & bomullstyger på gång främst påverkar det bambuvelour, bambufleece & bambufrottè.
Det har redan skett en prishöjning & efter nyår kommer det en till. Så är nån intresserad av dessa tyger rekommenderar jag att ni beställer nu.

Info
Det finns en coop som har ullinterlock, 97% ull & 3% lycra. Det är den blandningen man använder till ullbyxor & tygbindor& ullunderställ. Det är ett mjukt & klifritt ulltyg som passar utmärkt till ullblöjbyxor, då behövs två lager, eller till ullunderställ.


Priset ligger på $18/yard för 1-5 yard, $17/y för 6-15 yards, $16,50/y för 16-30yards & $16/y för en hel rulle(45 yrds) & uppåt.
Denna är ofärgad & gjord på ull från Nya Zeeländska får inte de plågade Australiensiska fåren.
Surface shipping ingår i priset & tar vanligtvis 6-8 veckor, men kan ta upp till 5 månader om man har otur. Det går att betala extra för Airlift, men det kostar $60/rulle. Man får räkna med en ganska lång tidsram, från det att databasen stängt & hon har beställt tar det 20-25 dagar att tillverka det, sen ska det till henne för klippning & paketering & sen tar frakten hit minst 1,5 månad..så räkna med minst 6-8 månader från nu.


Det finns även möjlighet att köpa bambu & hampatyger till bra pris från samma ställe. Det är jättefina tyger som går alldeles utmärkt att sy med på vanlig symaskin, man behöver ingen overlock. Priser velour $10, fleece $11.

Inga kommentarer: